5 fouten die mensen met een vette huid moeten vermijden
Moederdag in Antwerpen, zon en vakantie.. Wat willen we nog meer?
15 augustus 2016
Super Skin Foods
Super Skin Foods
24 augustus 2016

1. Bang zijn van olie

Niet alle oliën zijn hetzelfde. Wees niet bang van het woordje ‘olie’ in bepaalde lotions of crèmes. Argan- en jojoba-olie hebben veel voedende voordelen en worden in veel producten gebruikt om je huid ter hulp te schieten. Beide olieën zijn niet comedogeen (verstopt de poriën niet), dus toegestaan voor een vette huid!

2. Harde reinigers gebruiken.

Producten zoals adstringerende (bijtende) reinigers kunnen je huid verstoren wat dan weer kan leiden tot acne. Breng een schuimende gelreiniger aan die salicylzuur bevat en check of deze sulfaatvrij is om toekomstige droogheid en irritatie te voorkomen.

3. Teveel exfoliëren.

Fysieke exfoliëring, zoals het gebruiken van een scrub met microparels, kan vrij ruw zijn voor de huid. Doe je dit meer dan 1 keer per week, dan slaat je huid op hol.

4. Geen make-up durven gebruiken.

Cosmetica zijn leuk en een vette huid hoeft geen excuus te zijn om geen make-up te gebruiken. Je moet gewoon slim shoppen: zoek producten die olie-vrij zijn en salicylzuur bevatten, en zo de verwijdering van vuil in de poriën verbeteren.

5. Geen vochtinbrengende crème gebruiken.

We begrijpen dat je het misschien niet nodig vindt om een laagje hydratatie aan te brengen op je vette huid, maar niets is minder waar! Huidcellen hebben water nodig om te leven en gezond te blijven, dus is het belangrijk om hydratatie toe te voegen. Vergeet niet om een crème te gebruiken die licht en olievrij of niet comedogeen is.
gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer