LET OP: phishing mails bezorgen vele collega’s kopzorgen – Senitas Trainingen
NIEUW: One Step van Beauté Pacifique
26 augustus 2016
d-force voor lichaam en gelaat
De dagen worden korter: Hoe zit het dan met Vitamine D?
29 september 2016

LET OP: phishing mails bezorgen vele collega’s kopzorgen

Beste klant, lezer,

Wij willen jullie graag waarschuwen voor al maar meer phishing mails die vandaag de dag in omloop zijn. Deze kunnen zorgen voor grote problemen op je computer en dus ook je klanten bestand of kassa programma.

Vandaag de dag gaan veel van deze mails rond onder het mom van een mogelijke leverancier of transportfirma waar je al mee samen werkt. Dit doen de hackers om zo min mogelijk verdacht over te komen.

Men stuurt je een mail met de vermelding dat je een openstaande factuur hebt die je dringend moet betalen (bv van Proximus) of dat je een pakket aanbieding hebt gekregen maar niet thuis was (bv van PostNL – zie bericht afbeelding) met daarin een link waar je meer informatie kan terugvinden.
En je kan het al raden, wanneer je op deze link klikt nestelt zich een virus in je computer die je bestanden zal infecteren.

Vermijd deze onnodige stress en kosten en let goed op met dit soort criminele mails.

Waar kan je best op letten:

  1. Het email adres van de afzender komt niet overeen met de URL van de officiële site. Dus wat achter het @-teken staat verschilt met de link die je ingeeft in Google of andere zoekmachines om op de site van de leverancier te geraken.
  2. Het bericht gaat bijna altijd over een schuld die jij hebt als je niet meteen reageert of men spreekt van een oplopende schuld als je te lang wacht.
  3. Het bericht heeft altijd een link waar je meer informatie kan terugvinden. Als je gewoon met je muis op deze link gaat staan gaat je mail programma normaal onderaan ergens moeten weergeven naar welke link je zou gaan als je er op klikt. En ja die verschilt ook compleet van de URL van de leverancier die geïmiteerd werd.

Verschillende bedrijven geven dan ook waarschuwingen op hun site om te voorkomen dat je hier de dupe van wordt en denkt dat het hun fout is.

Hier zie je bv de waarschuwing en meer tips op de officiële site van PostNL: http://www.postnl.nl/klantenservice/bezorging-en-ontvangst/phishing/

 

Wees dus voorzichtig en als je niet zeker bent, laat de mail dan eerst aan iemand anders zien of verwijder hem.

 

We hopen dat dit bericht je nog op tijd heeft kunnen waarschuwen. Bij meer vragen, kan je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Het Senitas Team

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer