Zomertips en huidverzorging – Senitas Trainingen
Review glamandboyisch.be
16 juni 2015
NIEUW: regiomeetings in jouw buurt!
5 augustus 2015
zomertips en huidverzorging. De vakantieperiode staat voor de deur en flink wat zon wordt voorspeld. Europeanen zijn van gewoonte om tijdens zomerse dagen lange periodes in de open lucht door te brengen. Let er eens op of je voldoende bent voorbereid voor deze lange dagen in de hete zon? Je huid zal je er dankbaar voor zijn op korte, maar vooral, op lange termijn.

zomertips en huidverzorging. De vakantieperiode staat voor de deur en flink wat zon wordt voorspeld. Europeanen zijn van gewoonte om tijdens zomerse dagen lange periodes in de open lucht door te brengen. Let er eens op of je voldoende bent voorbereid voor deze lange dagen in de hete zon? Je huid zal je er dankbaar voor zijn op korte, maar vooral, op lange termijn.

Zomertips en huidverzorging

De vakantieperiode staat voor de deur en flink wat zon wordt voorspeld. Europeanen zijn van gewoonte om tijdens zomerse dagen lange periodes in de open lucht door te brengen. Let er eens op of je voldoende bent voorbereid voor deze lange dagen in de hete zon? Je huid zal je er dankbaar voor zijn op korte, maar vooral, op lange termijn. 

Reinigen
In de zomer is het van uiterst belang je huid voldoende te reinigen. Denk maar eens aan overmatig zweten en vuilresten op je huid. Niet enkel omdat je huid zuiver moet blijven is reinigen voornaam maar ook omdat mensen met een gemengde tot vette huid geen baat hebben bij een extra glimmende huid. Tweemaal per dag grondig reinigen is voldoende om je huid gehydrateerd te houden en niet uit te drogen. Ga je op vakantie? Dan moet je extra opletten bij contact met chloorwater. Je kan je lichaam en gelaat dan best onmiddellijk reinigen na een zwempartij.
Scrubben
Ook scrubben heeft enorme voordelen voor je huid tijdens de zomer. Talgklieren geraken

minder snel verstopt, zwarte puntjes en dode huidcellen worden verwijderd en de huid kan beter ademen. Hoewel scrubben droge, dode huidcellen tot een minimum brengt, is te veel scrubben dan ook weer niet goed omwille van uitdroging wat kan leiden tot irritatie. Kijk uit naar producten met AHA’s die je huid mild scrubben en de huid zacht behandelen. Belangrijk na het scrubben is om een hydraterende crème aan te brengen over het hele lichaam. Een zonnecrème met voldoende hydratatie kan hier ook een goede vervanger zijn voor heel de dag. En dan liefst zonnebescherming die niet absorbeert tenzij bij contact met water.

Bekijk: Gentle Facial Exfoliator gelaatsscrub van Beauté Pacifique en Softly Exfoliating Scrub voor het lichaam.
Vette zomerhuid
Heb je erg veel last van een vette huid en lijkt maar niets te helpen? Zoek dan naar een nachtcrème die Vitamine A (retinol) bevat. Vitamine A (esters) hebben de mogelijkheid om olieproductie in zijn kern aan te pakken en te verminderen, waardoor de huid ook minder vet wordt, minder gaat glimmen en er minder kans is op onzuiverheden en irritaties. Het gevolg is daardoor ook minder snel een acné opstoot.
Bekijk: Super3 Booster nachtcrème met 3 types Vitamine-A voor verminderde talgproductie.
Zonnebescherming
Uiteraard is het onverantwoord om zonder zonnebescherming in de zon te komen. Al ga je fietsen, wandelen of zit je maar een dertigtal minuutjes in de zon, insmeren met een breedspectrum zonnebrandcrème is een must. Het zonlicht wordt weerkaatst op de huid en verricht zo geen schade voor de huidcellen. Je veroudert minder snel en de kans op huidkanker is opmerkelijk kleiner met een goede, dagelijkse bescherming. Er zijn voldoende producten op de markt die je huid voorzien van goede bescherming en die licht zijn van textuur. Breng ruim genoeg product aan op een gereinigde huid en dit op zijn minst 30 minuten alvorens je wordt blootgesteld aan de zon.
Bekijk: UV Smart Daily SPF 40 van HydraFacial™voor zonnebescherming.
Bekijk: Pur Moist van HydraFacial™voor ultieme hydratatie tot in de binnenste huidlagen.
Pigmentatie
Bruin-zwarte pigment melanine is verantwoordelijk voor de meeste verkleuring in de huid. Het is het makkelijkst waar te nemen met het blote oog en ook meteen de donkerste soort pigmentatie. Melanine komt tot stand door de melanocyt die voorkomt in de epidermis. Het aantal melanocytes in de huid verschilt naargelang locatie op het lichaam. Zo komt er op het voorhoofd namelijk al 3 keer zoveel voor dan waar dan ook elders op het lichaam. Melanine beschermt de DNA structuur van cellen in de epidermis die worden aangetast door UV-licht. Maar ook melanine wordt dagelijks afgescheiden via dode huidcellen. UV-licht zorgt voor melanine pigmentatie vorming door de gevormde melanine te oxideren. Bij zichtbare pigmentvlekken is het niet enkel aangeraden om een zonnebrand te gebruiken die beschermt maar ook om de zon zoveel mogelijk te mijden. Naargelang ouderdom is de huid steeds minder in staat om zich te beschermen tegen vrije radicalen zoals UV-licht en wordt pigmentatie een steeds groter probleem.
Bekijk: Tyrostase van Beauté Pacifique voor vermindering van pigment het hele jaar door.
Makeup
Een getinte moisturizer die siliconen bevat is een mooi en licht alternatief voor zware foundations. Niemand is aantrekkelijk met een dikke laag, gekleurde foundation in de zomer, en meestal komt een kleurtje van de zon vanzelf waardoor bronzing poeder ook overbodig wordt. Houd het rustig en vermijd dik aangebrachte lagen makeup die er in de zomer veel te zwaar uitzien.
Bronnen: webMD en Color Textbook of Pediatric Dermatology (William L. Weston)

Zomertips en huidverzorging

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer