3 vormen van zonneschade en hoe ze aan te pakken – Senitas Trainingen
Product in de kijker: Tyrostase Brown Pigment Equalizer
7 september 2018
3 vormen van zonneschade en hoe ze aan te pakken
8 september 2018

3 vormen van zonneschade en hoe ze aan te pakken

Niks is zo lekker als tijd doorbrengen in de zon, maar de stralen kunnen ernstige schade aanrichten in je huid. De zon geeft ultraviolet (UV) licht af wat je huid kan beschadigen en zonnebrand kan veroorzaken. Gebeurt dit vaker, dan kunnen die stralen leiden tot rimpels, donkere vlekjes en andere problemen. Resultaat: je ziet er ouder uit dan je bent. Onderzoek toont zelfs aan dat 80% van huidveroudering te wijten is aan blootstelling aan de zon. Gelukkig kan de klok (gedeeltelijk) teruggedraaid worden: niet alle schade kan uitgewist worden, maar er bestaan stappen die je kan nemen om de volgende, vaak voorkomende, huidproblemen aan te pakken:

Droge Huid

De zon kan je huid uitdrogen en zorgen voor ruwe plekken. Maar geen nood: je hoeft er niet de hele herfst als een krokodil uit te zien. Wie geluk heeft, heeft genoeg aan een hydraterende crème of olie. Als dat niet werkt is er maar 1 oplossing: exfoliëren. Je krijgt het vocht pas diep genoeg in de huid, als je eerst de dode huidcellen in de bovenste lagen verwijdert. Op die manier kan het product dat je smeert om je huid weer te hydrateren, veel dieper doordringen. Hoewel dit een vrij simpele handeling lijkt, maken veel mensen hier toch nog fouten. Omdat hun huid er lederachtig en ruw uitziet en aanvoelt, denken ze dat ze een agressieve scrub nodig hebben, maar dat is niet zo.
Ruwe huid is wel degelijk beschadigde huid, maar haalt meer baat uit een zachte behandeling om de oude cellen te verwijderen. Probeer eens een suikerscrub of eentje met jojoba parels zoals de Softly Exfoliating Scrub (lichaam) of de Gentle Facial Exfoliator (gelaat) van Beauté Pacifique. Voor je lichaam kun je ook een loofah gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen en de zachte, onderliggende huid bloot te leggen. Breng daarna een hydraterende lotion aan. Of boek een intens hydraterende HydraFacial behandeling. Je dode huidcellen zijn in een mum van tijd verdwenen zonder dat je huid ruw behandeld wordt. Zeezout scrubs, of scrubs gemaakt met walnoot- of abrikozenpitten laat je maar even in de kast staan. Ze kunnen de reeds beschadigde huid nog meer schade berokkenen. Als je huid verbrand is vermijd je best ook producten met petroleumbasis. Drink daarnaast ook veel water.

Rimpels

UV stralen kunnen zorgen voor de afbraak van collageen en elastine in je huid, 2 proteïnen die helpen om de huid strak en zacht te houden. Probeer deze behandelingen om je rimpels glad te strijken:
  • Beta-caroteen: Onderzoek heeft aangetoond dat dit antioxidant je huid soepeler maakt en zonnerimpels vermindert. Je kan het vinden in fruit en groente zoals wortels, spinazie en cantaloupemeloen, of in een supplement.
  • Retinol: Een vorm van vitamine A, bekend om zijn anti-age kenmerken. Het kan verschillende huidproblemen in 1 keer aanpakken: denk bijvoorbeeld aan zonneschade, fijne lijntjes, acne, zichtbare poriën en de algemene huidstructuur. Wanneer het in contact komt met de huid werkt het hard om de celvernieuwing te versnellen en collageen- en elastineproductie te stimuleren. Hierdoor krijg jij een gehydrateerde en gevoede huid die zachter en egaler is. Je vindt vitamine A is een groot aantal producten van Beauté Pacifique

Bruine vlekjes, melasma of hyperpigmentatie

Je huid maakt een stof genaamd melanine aan om zichzelf te beschermen tegen UV straling. Teveel zon kan er voor zorgen dat er een klompje van deze stof gevormd wordt, wat aan het huidoppervlak uitziet als een bruine of zwarte vlek. Om deze schade tegen te gaan kan je de volgende oplossingen proberen:
  • Teint-verlichtende crèmes: Producten met alpha-arbutine kunnen je huid lichter maken. Kies voor een HydraFacial-behandeling met Britenol® en smeer thuis de Britenol® Spot Corrector. Vitamine C is een ander ingrediënt dat kan helpen met het verwijderen van deze verkleuringen. Je vindt het terug in de Tyrostase gel van Beauté Pacifique.
  • Retinol: Zie hierboven. Vitamine A helpt niet alleen bij het verminderen van rimpels, maar verbleekt ook pigmentvlekjes. 
  • Cryotherapie: Vloeibare zuurstof bevriest de verkleurde plekken zodat ze weggepeld kunnen worden.

Onze keuze

Britenol® (HydraFacial, binnenkort weer verkrijgbaar): een ideale aanvulling op een basis HydraFacial behandeling voor iedereen die van zijn of haar vervelende pigmentvlekjes af wil. Britenol® voedt de huid op een zachte manier om zo het verschijnen van donkere vlekjes, zonneschade en hyperpigmentatie te minimaliseren. Deze lichtgewicht-oplossing verheldert en egaliseert de teint. De huid zal er zichtbaar jonger uitzien door deze niet-irriterende formule die de huid verfrist en doet stralen. Perfect in combinatie met de Britenol® Intensive Spot Corrector voor thuis. Beide producten bevatten Alpha-Arbutine en Vitamine C, bewezen effectief in het behandelen van donkere vlekjes.
Tyrostase (Beauté Pacifique): Een gel voor direct gebruik op hyper-gepigmenteerde vlekken of voor het systematisch bleken van donkere huid. Wist geleidelijk aan bruine vlekken uit. Combineert twee kruidenextracten en een speciale vorm van Vitamine C in een uniek drievoudig, pigmentverdelend en pigmentblekend product. Alle ingrediënten zijn getest met als resultaat: een opmerkelijk blekend effect op pigmentvlekken met anti-aging effect.
Super3 Booster en Crème Métamorphique (Beauté Pacifique): 2 super krachtig nachtcrèmes met vitamine A, omdat je huid ’s nachts het best herstelt.

via Blogger https://ift.tt/2MaCP27

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer