8 Weetjes over de konjac spons
Comment maintenir sa beauté après un ventre de bébé ?
30 april 2021
7 tips voor de beste mannenverzorging
7 mei 2021

Ben jij die grove gezichtsborstels ook beu? Wel, dan hebben wij voor jou de ideale oplossing. De konjac spons! Een zachte en reinigende exfolieerder gemaakt van de konjac wortel, een poreuze wortel uit Azië (waar het reinigen van de huid een heilig ritueel is). Ze zijn 100% natuurlijk en geschikt voor alle huidtypen. Misschien heb je dit soort sponzen al eens gezien, maar wist je niet meteen wat het was. Wij geven je 8 weetjes over dit wondermiddel!

1. Ze zijn extreem lief voor je huid

Een Konjac spons is heel, heel lief voor je huid. Ze zijn zachter dan een scrub en dus ideaal voor dagelijkse exfoliëring. Je kan ze ook gebruiken als je een gevoelige huid hebt, last hebt van rosacea of van droge schilfertjes die moeilijk weg te krijgen zijn zonder je huid te irriteren.

 

2. De konjac spons is goed om je make-up mee te verwijderen

Als je de konjac spons gebruikt met jouw favoriete reiniging (bijvoorbeeld de Pure Hydration Facial Cleanser van NassifMD) en water, verwijderen ze meer make-up dan je handen alleen en zorgt het  ervoor dat de huid diep gereinigd wordt. Bovendien kan je de spons ook gebruiken om mascara en andere oogmake-up te verwijderen.

3. Ze geven je een stralende huid

De konjac spons zorgt dat je huid licht geëxfolieerd wordt en ze een egale, stralende teint geeft. Hoe vaker je de spons gebruikt hoe beter zichtbaar de resultaten zullen zijn. Verwacht gewoon geen extreem glanzende huid die je zou krijgen zoals van een peeling van Circadia of een top gelaatsbehandeling van HydraFacial.

 

4. Hoe gebruik je de konjac spons?

Wel, heel eenvoudig! Dompel de spons zo’n 10 tot 20 minuten onder (hoe nieuwer je spons, hoe langer) in water zodat ze uitzet en zacht wordt. Haal ze uit het water en knijp goed uit zodat al het overtollige water verdwijnt (nooit uitwringen!). Voeg dan je reiniger toe en beweeg de spons in cirkelvormige bewegingen over je huid. Wanneer je huid gereinigd is, spoel je de spons uit  en hang je ze een nachtje op om te drogen.

5. Ze zorgen er niet voor dat je acne verdwijnt

Hoewel sommige bedrijven beweren dat hun sponsen onzuiverheden uit de huid halen door ingrediënten zoals steenkool, kun je best niet verwachten dat dit ook echt gebeurt. Ze bevatten niet de actieve steenkool die het verschil zou maken. Wil je ervoor zorgen dat jouw acne wel verdwijnt? In een HydraFacial behandeling kan je blauw led-licht toevoegen. Het blauw led-licht zorgt ervoor dat de p. Acnes Bacteria, die verantwoordelijk is voor de vorming van acne, vernietigd wordt.

6. De konjac spons heeft een houdbaarheidsdatum

Ondanks het feit dat sommige sponsen claimen dat ze antibacterieel zijn, zijn ze toch niet zelfreinigend. Spoel je konjac spons daarom goed uit na elke gebruik en gooi weg na een maand.

7. Ze kunnen op het hele lichaam gebruikt worden

Konjac sponsen werden uitgevonden door Japanse boeren en aanvankelijk gebruikt om baby’s mee te wassen omdat de spons zo zacht en natuurlijk is. Je kan ze dus over heel je lichaam gebruiken, vooral op plaatsen (zoals de borst of rug) die een extra reiniging nodig hebben.

8. Ze zijn milieuvriendelijk

Omdat ze 100% bio-afbreekbaar zijn, kun je ze na gebruik gewoon op de composthoop gooien samen met je groenafval.

Voor een optimale huidverzorging is reinigen essentieel. Een goede reiniging start natuurlijk met een goede reiniger, maar een konjac spons kan je ook helpen om extra resultaat te halen. Daarnaast is een wekelijkse diepere reiniging en een exfolitatie ook belangrijk. Ideaal in combinatie met de konjac spons is de Micro-Exfoliating Honey Cleanser van Circadia. De cleanser gaat zowel exfoliëren, de huid zacht maken als overtollige olie absorberen en de huid hydrateren. Als laatste zal een maandelijkse reiniging zoals de HydraFacial jouw huid tot in de diepte reinigen, poriën extraheren en ook een optimale hydratatie toevoegen. Doordat de huid weer terug zuiver is, gaan jouw huidverzorgingsproducten veel dieper in de huid worden opgenomen.

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer