5 tips om je huid te beschermen tegen chloor deze zomer – Senitas Trainingen
Minder stress bij het inpakken van je koffer dankzij deze eenvoudige tips!
4 juli 2018
Product in de kijker: STAY Outside SPF30
9 juli 2018

5 tips om je huid te beschermen tegen chloor deze zomer

We trekken niet allemaal graag baantjes in een Olympisch zwembad, maar wanneer de zomer in het land is duiken we toch graag in het verfrissende water. Al is het maar om even pootje te baden of om af te koelen. Veel mensen denken dat de chemicaliën die aan zwembadwater worden toegevoegd, 100% ok zijn voor ons en bacteriën en andere vieze dingen weghouden. 
Hoewel dat gedeeltelijk waar is, kan teveel blootstelling aan die harde chemische stoffen onze huid aantasten. De grootste boosdoener in het veroorzaken van huidirritaties is chloor, dat gebruikt wordt in veel huishoudproducten en in zwembaden om het water te desinfecteren. Sommige zwemmers krijgen van chloor een droge, schilferige huid, vooral als ze al last hebben van eczeem of andere droge huidaandoeningen. 
Veel huidexperts geloven ook dat chloor na verloop van tijd vervroegde tekenen van veroudering kan veroorzaken. Als je in het water bent heb je meer kans dat je poriën zich openen en de chloor in je cellen terecht komt. Dit kan er voor zorgen dat je huid water, natuurlijke oliën en talg verliest en hierdoor uitdroogt en gaat schilferen. En dat kan dan weer leiden tot rimpels en kleine huidlaesies.

Hoe kan je je huid beschermen tegen chloor?
1. Spring onder de douche wanneer je uit het zwembad komt. Besteed extra aandacht aan je gelaat en zorg dat je je huid goed wast met een eenvoudige gel.
2. Hou je huid gehydrateerd en voedt haar met een goede vochtinbrengende crème en veel water.
3. Veel experts geloven dat herhaalde blootstelling aan chloor het effect ervan op de huid kan doen verergeren. Als je regelmatig zwemt kan je dus best af en toe een pauze van een paar dagen inlassen. 
4. Vermijd zwemmen als je een opstoot hebt van eczeem, psoriasis, acne of als je merkt dat je huid nogal droog aanvoelt.
5. Als je de keuze hebt tussen verschillende zwembaden, ga dan naar hetgene waarvan je weet dat het de minste chloor bevat. Dat klinkt misschien vreemd, maar niet alle zwembaden doen evenveel chloor in hun water. Sommige baden doen zoveel chloor in het water dat je huid en ogen meteen geïrriteerd aanvoelen, terwijl andere geen problemen veroorzaken. 
Laat chloor je zwemplezier niet verbrodden, maar verzorg je huid als je uit het water komt, let op hoe ze reageert op chloor en gebruik huidverzorgingsproducten die intensief hydrateren en voeden. De producten van Beauté Pacifique zijn hier uiterst geschikt voor. Ze gaan tot in de diepste huidlagen en voeden je huid van binnen uit. 

via Blogger https://ift.tt/2J13KvM

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer