Wist je dat slechts 30% van de volwassenen dagelijks zonnecrème smeert? En dat terwijl het oh zo belangrijk is om onze huid te beschermen tegen de UVA en UVB stralen. Hier enkele redenen waarom mensen zich niet beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. En meteen ook enkele tips om deze excuses niet meer te hoeven maken.

1. “Ik vergeet het.”

Vervang je gelaats- en lichaamsreinigers, body lotion en dagcrème met producten die een SPF bevatten. De Stay Outside en de Stay Beautiful van Beauté Pacifique zijn perfect hiervoor. De unieke combinatie van vijf UV-filters beschermt efficiënt tegen zowel UVA- als UVB-straling terwijl Vitamine E de vrije radicalen bestrijdt. Deze zonnecrèmes voorkomen/verminderen de zonnebrand en zonneschade die jouw huid anders vroegtijdig zouden verouderen en beschadigen. De crème bevat Resveratrol en Procyanidine die, samen met Vitamine E, zorgen voor een krachtig antioxidant anti-age effect. De STAY COOL aftersun verzacht en koelt de geïrriteerde en verbrande huid actief, plus het werkt ook als niet-giftig insecten afstotend middel. Zoethoutwortelextract vermindert roodheid, terwijl vitamine A een anti-aging effect heeft op de huid. Verrijkt met Vitamines C, E en natuurlijke squalaan. Deze aftersun dringt diep in de huid en helpt bij het herstellen en behouden van het vocht in de huid en maakt deze glad en zacht.

2. “Van zonnecrème krijg ik uitslag.”

Ga op zoek naar een olie-vrije crème of een gel die niet comedogeen is (dat wil zeggen dat ze de poriën niet verstopt). Je kan ook kijken voor een crème die acne bestrijdende ingrediënten bevat zoals salicylzuur.

3. “Ik zie er beter uit met een kleurtje.”

Hoewel Nicole Kidman, Julianne Moore, en andere prachtige vrouwen de zon vermijden, is de aantrekkingskracht van een bruin kleurtje nog steeds erg sterk. Dit is nu een van die situaties waarin het OK is om nep te zijn: probeer eens een zelfbruinende lotion die een SPF bevat. Zo krijg je niet alleen een kleurtje, maar je huid blijft tevens gezond.

4. “Het voelt vet aan.”

Ok, begrijpelijk. De meeste mensen houden niet van een plakkerige, vet aanvoelende huid, maar de mensen die zonnecrèmes ontwikkelen weten dit ook. Daarom zijn er vandaag de dag voldoende producten op de markt die ontwikkeld zijn om goed in te trekken zonder een vette film achter te laten. Ook hier zijn de zonneproducten van Beauté Pacifique weer een goed voorbeeld van.

5. “Het irriteert mijn huid.”

Gevoelige huidjes hebben nog meer redenen om de zon te vermijden omdat de UV stralen huidcondities en irritaties vaak erger maken. Ga daarom voor een product met als opschrift ‘voor de gevoelige huid’ en voor producten die titanium dioxide bevatten (zoals bijvoorbeeld de zonneproducten van Beauté Pacifique).

6. “Ik moet voldoende vitamine D opdoen.”

Sommige zonneaanbidders halen onze nood aan vitamine D aan om hun liefde voor onbeschermd zonnen goed te praten. Maar ze beschadigen hun huid zonder reden: er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat het gebruik van zonnecrème de productie van vitamine D tegengaat. Je hoeft je armen en benen slechts 2 maal per week 15 minuten bloot te stellen aan de zon om voldoende vitamine D aan te maken, zelfs als je zonnecrème ophebt. Je kan ook dagelijks een supplement van 1,000 IU vitamin D innemen.