Acné behandelen met HydraFacial
Huidproblemen: Acne behandelen met Beauté Pacifique
15 juni 2017
6 Excuses om geen zonnecrème te smeren (en tips om ze niet meer te hoeven maken)
19 juni 2017

Over HydraFacial™ en acne
HydraFacial™ is een techniek met de focus op de gezondheid van de huid . Als een huid gezond is dan heeft deze minder snel last van ontstekingen.

HydraFacial™ sluist na het grondig reinigen van de huid hoogwaardige antioxidanten in, die als functie een barrière vormt tegen toekomstige vrije radicaal schade. Antioxidanten zoals paardenkastanje en witte thee extract staan gekend om hun langdurige bescherming.

Zink PCA is ook een sleutelingrediënt in het remmen van acne en andere ontstekingen. Deze vind je terug in het Antiox+™-serum tijdens de behandeling en in de Daily Essential.

Wanneer de huid grondig gereinigd wordt tot diep in de poriën en dan verzadigd wordt met antioxidanten, zal de huid door minder oxidatieve stress ook minder talg aanmaken ter bescherming. Ook zullen de antioxidanten de ontstekingen in de huid verminderen wat resulteert in mindere roodheid.

Hyaluronzuur wordt voor een optimale hydratatie toegevoegd. Hydrateren zorgt er onrechtstreeks voor dat er minder talg aangemaakt kan worden.

Het belangrijke aan acne is om rekening te houden met de talgproductie die door het testosteron hormoon wordt geactiveerd, alsook wat de oorzaak van een verhoogde talgproductie is. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een hormonale onbalans, voeding, verzorging (of een gebrek hieraan), beschadigingen in de huid/darmen of andere elementen. Deze kunnen de huid stimuleren voor een verhoogde talgproductie.

Het is dus belangrijk om met je klant samen te gaan zitten en te informeren naar hun gewoontes, job en/of dagrituelen, hun voedingspatroon en eventuele gekende tekorten in hun lichaam. Waarom? Omdat we altijd maar gelimiteerd zullen zijn in de blijvende resultaten als ze hier geen wijzigingen in kunnen opbrengen.

Behandelen geeft altijd een streepje voor op de thuisverzorging, voornamelijk door het zuiverende effect die men thuis moeilijk kan evenaren. Je klant zal altijd een boost krijgen na de behandeling, maar een opstoot is ook niet altijd uitgesloten. Let dus goed op dat je de klant hiervoor tijdig informeert.

Als je de opstoot van een behandeling wilt minimaliseren, is het aan te raden om de klant thuis goed te laten reinigen in combinatie met een frequente behandeling in het salon. Wij raden in dit geval aan om de klant 3 keer achter elkaar wekelijks te behandelen.

REINIGING: Activ-4™
Aan de hand van lactaat zuur en glucosamine worden de dode huidcellen losgeweekt. De abrasieve blauwe tip schraapt de dode huidcellen onder vacuüm weg en laat de huid zo zacht en zuiver achter. Met behulp van hyaluronzuur van laag moleculair gewicht wordt de huid diep gehydrateerd waardoor er geen onnodige irritaties kunnen ontstaan die een versnelde talgproductie op gang kunnen brengen.
PEELING: GlySal™ 15% & 30%

Glycol zuur breekt poriën gemakkelijk open en stimuleert een gezondere celdeling. Dit voorkomt dan verdere verstoppingen in de poriën. Salicylzuur werkt cel- en talg oplossend en reinigt zo de huid efficiënt maar mild.

In klinische testen bleek dat de GlySal™ 15% en 30% uitermate interessant zijn om acné te verminderen. De beste resultaten werden bereikt bij het wekelijks behandelen, startende met de 30% concentratie. Na twee behandelingen bouwde men af naar 15% en na vier behandelingen ging men over naar 7,5%.

In 3 weken tijd behaalde men dezelfde resultaten als een antibiotica kuur.

Ter verduidelijking adviseren we de volgende kuurvorm:
30% - 30% - 15% - 15% - 7,5% - ...

EXTRACTIES: Beta-HD™
Deze fase verwijdert de overtollige oliën en zuivert de poriën tot in de volledige diepte. Daarom is het belangrijk dat we hier grondig mee aan de slag gaan. Behandel de T-Zone en alle vette zones van het gelaat. Verhoog de vacuüm naar 25-30 voor het optimale resultaat. Let wel op met de gevoelige zones zoals bv de couperose wangen waar ook verstopte poriën kunnen zitten. Gebruik daar bv vacuüm 25. Werk met trage constante strijkbewegingen en zorg dat de kleine blauwe tip zich vult met product voor het optimale effect.
LED: Blauw & Rood

LED heeft zich al meer dan voldoende bewezen als zijnde de ultieme aanvulling bij een acne behandeling.

Blauw LED licht doodt de acne bacterie waardoor er minder nieuwe ontstekingen kunnen plaatsvinden. We raden dan ook aan om wekelijks met blauw licht te werken en indien mogelijk zelfs tot 3 maal per week voor de optimale resultaten.

Rood LED licht heeft een kalmerende werking in de huid en zorgt ervoor dat de zichtbare rode vlekken verminderen. Na een behandeling raden we aan om dit rode licht te combineren met het blauwe voor het beste resultaat. Rood licht mag ook frequenter dan wekelijks gebruikt worden, maar blauw krijgt onze prioriteit in het behandelen van acne voor een optimaal resultaat.

INSLUIZING: Antiox+™
Wanneer de huid grondig uitgezuiverd is en klaar is om te ontvangen, geven we het de essentiële antioxdanten, hyluronzuur, zink PCA en magnesium PCA. Deze zullen de ontstekingen verminderen en zorgen voor een optimale bescherming tegen de externe elementen.
AFWERKING: Pur Moist Oil Free™
Tijdens het afwerken van de huid gebruiken we het best de Pur Moist Oil Free™ om de huid te beschermen met essentiële antioxidanten, maar dan zonder olie. We willen de huid niet verstikken onder een dikke laag crème, maar eerder verzachtend werken. Ook bevat dit product een héél lage concentratie aan salicylzuur om de verdere zuivering van de poriën te garanderen.

Thuisverzorging
Behandelen zonder dagelijks op te volgen met producten is als dweilen met de kraan open. We raden dan ook aan om de focus op het thuis verzorgen te leggen omdat men dagelijks talg aanmaakt en niet slechts 1 keer om de 6 weken natuurlijk. De voordelen van dagelijks te verzorgen:

  • De talgproductie kan dagelijks afgeremd worden,
  • De klant leert zichzelf beter te verzorgen om toekomstige huidproblemen te voorkomen.
  • Je hebt een betere controle over de bijwerkingen van behandelingen.
  • De resultaten verhogen als de klant na je behandeling het niveau kan opvolgen.
  • Geen onverwachte reacties op de huid van de klant door gebruik van verkeerde producten.

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer