Acné behandelen met Beauté Pacifique
Zonnecrème: hoe smeren en wanneer?
31 mei 2017
Huidproblemen: Acne behandelen met HydraFacial™
19 juni 2017

Over Beauté Pacifique en acné
Beauté Pacifique werkt op basis van vitamine A die een door acné beschadigde huid herstelt. Kortom, werken we aan de verloren elasticiteit en jeugdige uitstraling die door de, soms wel jarenlange, acné verloren zijn gegaan.

Daarnaast is ook Propolis aan verschillende producten toegevoegd, hetgeen de ontstekingen in de huid vermindert.

GSPE = Chileense druivenpit extract heeft naast zijn beschermende eigenschappen ook de mogelijkheid om de bloedvaten beter gesmeerd te houden om zo de roodheden zichtbaar te verminderen.

Andere ingrediënten die de ontstekingen en acné verminderen worden uitgebreid aangehaald in een van onze opleidingen.

Het belangrijke aan acné is om rekening te houden met de talgproductie die door het testosteron hormoon wordt geactiveerd, alsook wat de oorzaak van een verhoogde talgproductie is. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een hormonale onbalans, voeding, verzorging (of een gebrek hieraan), beschadigingen in de huid/darmen of andere elementen. Deze kunnen de huid stimuleren voor een verhoogde talgproductie.

Het is dus belangrijk om met je klant samen te gaan zitten en te informeren naar hun gewoontes, job en/of dagrituelen, hun voedingspatroon en eventuele gekende tekorten in hun lichaam. Waarom? Omdat we altijd maar gelimiteerd zullen zijn in de blijvende resultaten als ze hier geen wijzigingen in kunnen opbrengen.

Behandelen geeft altijd een streepje voor op de thuisverzorging, voornamelijk door het zuiverende effect die men thuis moeilijk kan evenaren. Je klant zal altijd een boost krijgen na de behandeling, maar een opstoot is ook niet altijd uitgesloten. Let dus goed op dat je de klant hiervoor tijdig informeert.

Als je de opstoot van een behandeling wilt minimaliseren, is het aan te raden om de klant thuis goed te laten reinigen in combinatie met een frequente behandeling in het salon.

REINIGING: Cleansing Foam & Toner All Skin
De Cleansing Foam geeft de huid een diep gereinigd gevoel, maar droogt niet uit.
De Toner All Skin heeft een anti-bacteriële werking dankzij 20% farmaceutisch gezuiverde alcohol. Het voordeel van deze alcohol is dat het NIET uitdrogend werkt voor de huid waardoor er mogelijk een snellere talgproductie ontstaat.
PEELING: Clinical Super 3 Exfoliator
De Clinical Super 3 Booster bevat glycol zuur en salicyl zuur wat de dode huidcellen losweekt en verweekt om zo de poriën open te breken. Wanneer de porie open staat kan het salicyl zuur de onzuiverheden losweken.
DIEPTE REINIGING: Deep Pore Cleansing Mask
Het Deep Pore Cleansing Mask gebruikt 3 verschillende soorten klei die in staat zijn om de onzuiverheden in de poriën te binden. Bij het verwijderen van het masker werkt het als een stofzuiger op de huid.
MASKER: Instant Hydrating Mask
Hydratatie is essentieel als je acné goed wilt behandelen. Een droge huid gaat automatisch meer olie proberen aanmaken. Iemand die al last heeft van acné gaat dan ook veel sneller en veel meer talg aanmaken. Door de huid te hydrateren gaat de talgproductie automatisch minder gestimuleerd worden.
AFWERKING: Submersive Serum Paradoxe & Clinical Super3 Booster

Bij een zeer vette huid lijkt een olie niet altijd een goed idee. Maar het Submersive Serum Paradoxe is olie die nano-metrisch klein is, waardoor het perfect geabsorbeerd wordt door de huid. Deze olie vult meteen de essentiële oliën aan waardoor de huid minder produceert, maar zorgt ook voor een mooie verfijning van de open poriën.

De Clinical Super3 Booster remt de ontsteking in de huid dankzij hoge concentraties aan propolis en rooibos. Roodheden nemen hierdoor af, maar ook het opruimen van de poriën verloopt efficiënt. Hoge concentraties vitamine A herstellen de beschadigde weefsels in de huid en voorkomen nieuwe ontstekingen. Een REGU-SEB extracten combinatie werd toegevoegd om de sebum productie af te remmen.

Thuisverzorging
Behandelen zonder dagelijks op te volgen met producten is als dweilen met de kraan open. We raden dan ook aan om de focus op het thuis verzorgen te leggen omdat men dagelijks talg aanmaakt en niet slechts 1 keer om de 6 weken natuurlijk. De voordelen van dagelijks te verzorgen:

  • De talgproductie kan dagelijks afgeremd worden,
  • De klant leert zichzelf beter te verzorgen om toekomstige huidproblemen te voorkomen.
  • Je hebt een betere controle over de bijwerkingen van behandelingen.
  • De resultaten verhogen als de klant na je behandeling het niveau kan opvolgen.
  • Geen onverwachte reacties op de huid van de klant door gebruik van verkeerde producten.

De resultaten getoond door de accurate DermaScan
Bij het nemen van een scan bij een acné klant, zien we vaak littekens of ontstekingen in de huid die resulteren in een zwarte zone. Deze zone bevindt zich voornamelijk in de papillaire laag van de dermis. De volledige huid zet uit en is ook geïrriteerd door de ontstekingen.

Als de klant aan de slag gaat met de Cleansing Foam voor een degelijke reiniging en de Clinical Super3 Booster als behandelproduct, dan zien we de huid vaak op de scan al terug samen trekken binnen de 4 weken. Het Deep Pore Cleansing Mask geeft voor de klant dan ook nog eens voelbaar een kalmerend effect in de huid.

Advies voor thuisgebruik


gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer