Zonnecrème: hoe smeren en wanneer?
Niet alle zonnecrèmes hebben de SPF die ze beloven
Niet alle zonnecrèmes hebben de SPF die ze beloven
31 mei 2017
Huidproblemen: Acne behandelen met Beauté Pacifique
15 juni 2017

We weten ondertussen wel dat we een crème met SPF moeten smeren als we ons blootstellen aan de zon, zelfs als deze verborgen zit achter de wolken. Maar weten we ook hoe we ons moeten insmeren? En hoe vaak? Zonnecrème is veilig en kan onze huid beschermen tegen huidkanker (UVB-stralen) en vroegtijdige veroudering (UVA-stralen), maar alleen als we de crème ook juist aanbrengen:

  1. Kies een zonnecrème met een SPF van 30 of hoger, die waterresistent is en je beschermt tegen zowel UVA als UVB stralen.
  2. Breng je zonnecrème royaal aan voor je naar buiten gaat. Het duurt ongeveer 15 minuten voor je huid de zonnecrème geabsorbeerd heeft en je beschermd bent. Als je wacht tot je in de zon bent voor je begint te smeren, is je huid niet beschermd en kan je verbranden.
  3. Gebruik genoeg zonnecrème. De meeste volwassenen hebben minstens 30 gram zonnecrème nodig om hun hele lichaam in te smeren. Dat is ongeveer zoveel als in je handpalm past. Wrijf de crème goed in je huid in.
  4. Smeer zonnecrème op elk stukje bloot vel. Vergeet je nek, gelaat, oren, de bovenkanten van je voeten en je benen niet. Vraag iemand om je te helpen met het insmeren van moeilijk bereikbare plekjes zoals je rug. Als je dun haar hebt of kalend bent, smeer dan ook je hoofd in of draag een hoed met een brede rand. Om je lippen te beschermen, gebruik je best een speciale lippenbalsem met een SPF van minstens 15.
  5. Breng je zonnecrème minstens om de twee uur op nieuw aan om beschermd te blijven, of meteen na zwemmen of zweten. Mensen die verbranden hebben over het algemeen niet genoeg zonnecrème gebruikt, de crème niet vaak genoeg opnieuw gesmeerd, of een vervallen product gebruikt.

Elke keer wanneer je buiten komt, wordt je huid blootgesteld aan de schadelijke UV stralen van de zon. Zelfs op bewolkte dagen en in de winter. Dus, of je nu op vakantie bent of je maakt een snelle wandeling in jouw buurt: vergeet niet te smeren!

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer