Niet alle zonnecrèmes hebben de SPF die ze beloven
Beauté Pacifique: Wereldwijd Succesverhaal
24 mei 2017
Zonnecrème: hoe smeren en wanneer?
31 mei 2017

Test-Aankoop testte 17 zonnecrèmes met SPF 30, de variant die in België het meest verkocht wordt, en kwam tot een schokkende ontdekking: 2 van de producten haalden hun beloofde SPF niet! De organisatie pleit bovendien voor een BTW-verlaging naar 6% op zonneproducten. Deze worden nu nog aan 21% belast omdat het zogezegd om een ‘luxeproduct’ gaat. Raar, want moeten we ons niet allemaal beschermen tegen de zon? Geen luxe dus, maar wel een noodzaak.

De 17 zonnecrèmes werden door Test-Aankoop onderworpen aan een uitgebreide test. Het resultaat: 2 van de 17 crèmes bieden niet de bescherming tegen UVB (de stralen die huidkanker veroorzaken) die ze beloven. Test-aankoop: “Sun care cream van Clarins haalt amper SPF 15 en de Mineral suncream lotion van Clinique zelfs maar SPF 10.” De crème van Cliniquescoort ook een dikke onvoldoende op het vlak van UVA bescherming (de stralen die rimpels veroorzaken), wat trouwens ook geldt voor Biosolis. Erg verontrustend, als je het ons vraagt!

Wil je het volledige artikel lezen, klik dan HIER.STAY producten

Geen nood voor wie de STAY producten van Beauté Pacifique in de kast heeft staan. Deze bieden wel degelijk de SPF30 die ze beloven en beschermen je huid zowel tegen UVB als UVA stralen. De unieke combinatie van vijf UV-filters beschermen efficiënt tegen zowel UVA- als UVB-straling terwijl Vitamine E de vrije radicalen bestrijdt. STAY Beautiful (gelaat en décolleté) en STAY Outside (lichaam) voorkomen/verminderen de zonnebrand en zonneschade die uw huid anders voortijdig zouden verouderen en beschadigen. De crèmes bevatten resveratrol en procyanidine uit ons speciale Chileense druivenpitextraxt die, samen met Vitamine E, zorgen voor een krachtig antioxidant anti-age effect.

 

 

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer