Als je je huidverzorgingsproducten bij je lokale kruidenierszaak haalt, gaat het moeilijk zijn om een verkoper te vinden die je goed advies kan geven. Daarom is het beter om een bezoekje te brengen aan een schoonheidsspecialist(e). Zie het als een goede investering in je huid. Hij of zij kan jouw huidtype analyseren, kijken wat je best kan aanpassen aan je huidige huidverzorging en je advies geven over de producten die je zou moeten gebruiken.
Misschien staat er in jouw kast wel een moisturizer die prima werkt in de lente en zomer en waar je tussen april en september heel erg blij van wordt. Maar wanneer het weer verandert, moet eigenlijk ook je huidverzorgingsroutine aangepast worden. Zoek voor de koude maanden naar een moisturizer op basis van olie in plaats van water. De olie zal zorgen voor een beschermend laagje op je huid zodat er meer vocht vastgehouden wordt. Als je niet goed weet hoe hieraan te beginnen, vraag dan raad bij je schoonheidsspecialiste. TIP: Veel nachtcrèmes zijn op basis van olie en kun je ook als dagcrème gebruiken tijdens de koudere maanden.
Maar kies je olie zorgvuldig want ze zijn niet allemaal goed voor je gelaat. Kijk voor eentje die je poriën niet verstopt, zoals bijvoorbeeld avocado-olie (D-force of Crème Métamorphique van Beauté Pacifique), minerale olie of amandelolie (Super3 Booster van Beauté Pacifique). Vermijd shea-olie want deze kan de poriën van je gelaat verstoppen.
Nee, zonnecrème is niet alleen nodig in de zomer. De winterzon, en dan zeker in combinatie met de weerkaatsing door de sneeuw, kan je huid ook serieus beschadigen. Smeer een breed spectrum zonnebrandcrème (blokkeert zowel de UVA- als UVB-stralen) op je gelaat en handen zo’n 30 minuten voor je naar buiten gaat. Breng opnieuw aan als je lange tijd buiten blijft (bijvoorbeeld als je gaat skiën). De Stay Beautiful zonnecrème voor gelaat een décolleté van Beauté Pacifique is ideaal en kan je ook op je handen gebruiken.
De huid op je handen is dunner dan die op de rest van je lichaam en heeft minder olieklieren. Dat wil zeggen dat het moeilijker is om je handen gehydrateerd te houden, zeker in koud, droog weer, wat kan leiden tot jeuk en gebarsten huid. Draag handschoenen wanneer je naar buiten gaat. Als je wol moet dragen om je handen warm te houden, doe dan eerst een paar dunne, katoenen handschoentjes aan om irritatie te voorkomen.
Natte sokken en handschoenen kunnen je huid irriteren en jeuk, gebarsten huid, zweertjes of zelfs opflakkeringen van eczeem veroorzaken.
Centrale verwarming en elektrische vuurtjes blazen warme lucht door je huid en kantoor. Luchtbevochtigers lossen dit probleem op door de lucht weer vochtiger te maken zodat je huid niet uitdroogt. Zet verschillende kleine luchtbevochtigers in je huis in plaats van 1 grote: zo wordt de vochtigheid egaler verspreid.
Voetlotions met muntgeur zijn zalig tijdens de warme zomermaanden, maar bij koud weer heb je sterker spul nodig. Zoek een lotion die vaseline of glycerine bevat en gebruik een voetpeeling om de dode huid regelmatig te verwijderen zodat de moisturizer dieper en sneller geabsorbeerd kan worden.
Als je gelaat oncomfortabel droog aanvoelt, vermijd dan ruwe peelings, maskers en toners op alcoholbasis. Deze halen namelijk vitale olie uit je huid. Ga in de plaats op zoek naar een reinigingsmelk of milde foam cleanser (die van Beauté Pacifique bijvoorbeeld), een toner zonder alcohol en een masker dat je huid diep hydrateert. Gebruik geen masker met klei aangezien dit net vocht uit je huid haalt.
We weten het wel, lekker relaxen in een heet bad voelt geweldig aan als je lange tijd buiten in de kou gelopen hebt. Maar de intense hitte van een hete douche of een dampend bad breekt de beschermende olielaag in de huid af wat kan leiden tot een verlies in vocht. Je kan beter gewoon warm water gebruiken, en ook niet te lang in je bad blijven liggen.