Antioxidanten en hydratatie versterken de huid na een kankerbehandeling – Senitas Trainingen
Welkom in de HydraFacial familie, Kybeau uit Ham!
27 september 2018
Product in de kijker: Softly Exfoliating Body Scrub
28 september 2018

Antioxidanten en hydratatie versterken de huid na een kankerbehandeling

Tim Vanheusden, Skin Consultant bij Senitas: 

“Onze HydraFacial-behandeling bestaat uit drie stappen om de huid weerbaar te maken en het verouderingsproces te stoppen.”

VERZORGING EN NAZORG Bij kanker krijgt de huid het zwaar te verduren. Behandelingen zoals chemo en radiotherapie belasten het lichaam met gifstoffen. Daarom is een goede huidverzorging achteraf van groot belang.

Met welke huidproblemen krijgen kankerpatiënten te maken?

“De huid kan bij kanker veranderen en gevoeliger reageren. Door chemotherapie wordt de huid aangetast en treden er neveneffecten op. Een droge huid, met roodheid of jeuk tot gevolg, komt het vaakst voor. Sommigen ervaren dat op het hele lichaam, anderen op specifieke lichaamsdelen. Vaak heeft dat te maken met de conditie van de huid. Door radiotherapie treedt eerder verbranding van de huid op, ook al zijn de bestralingstechnieken veel verfijnder dan vroeger. Huidreacties zijn het sterkst in huidplooien, onder de borsten of bij littekens.”

Kunnen mensen preventief maatregelen nemen om die problemen te beperken?

“Huidreacties zijn het sterkst in huidplooien, onder de borsten of bij littekens.”

“Bij chemotherapie kan je weinig op voorhand doen. Dan zijn versterking en hydratatie achteraf heel belangrijk. Bij radiotherapie of bestraling raden we aan om de zone die wordt behandeld, op voorhand te gaan verstevigen. Er zijn voldoende producten die de huid doen verdikken. Hoe dikker de huid, hoe beter die bestand is tegen de behandeling. Zo kan je extra vitamine A via crèmes toedienen. De gouden regel is om voldoende te hydrateren en antioxidanten toe te voegen.”

Hoe belangrijk zijn die antioxidanten voor de huid?

“Typisch voor heel wat ziektes is het teveel aan oxidatie, waardoor er ontstekingen en reacties optreden. Door antioxidanten in te nemen, via voeding bijvoorbeeld, kan je dat voorkomen. Het enige nadeel is dat die stoffen pas als allerlaatste door de huid, ons grootste orgaan, worden opgenomen. Daardoor krijgen heel wat mensen, ondanks een gezonde levensstijl, toch huidproblemen. Verzorgingsprogramma’s voegen antioxidanten toe op de plaatsen waar er tekorten zijn.”

Hoe doet jullie behandelmethode HydraFacial dat?

“De behandeling bestaat uit drie stappen. Allereerst worden de oude huidcellen verwijderd, vervolgens worden onzuiverheden uit de huid gezogen en de huid gehydrateerd. Tot slot worden er antioxidanten en hyaluronzuur aan de huid toegevoegd. Deze methode maakt de huid weerbaar en stopt het verouderingsproces. We raden aan om de behandeling een keer per maand te herhalen. De behandeling kan wel enkel worden toegepast wanneer de patiënt geen chemo of radiotherapie meer krijgt en de oncoloog zijn fiat heeft gegeven.”

Lees het volledige artikel op: www.levenmetkanker.be

via Blogger https://ift.tt/2OmDRgq

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer