Beauté Pacifique en professionele schoonheidsverzorging voor kankerpatiënten – Senitas Trainingen
anbos in de regio voorjaar 2016 senitas
Senitas is aanwezig op de ANBOS regiobijeenkomsten
2 februari 2016
Marketingmaterialen Valentijn
5 februari 2016

Beauté Pacifique en professionele schoonheidsverzorging voor kankerpatiënten

institute for professional care senitas beaute pacifique

Professionele schoonheidsverzorging voor kankerpatiënten

Oncologische diensten van verschillende Vlaamse ziekenhuizen leiden professionele schoonheidsspecialistes op.

Anzegem, 19 oktober 2015

De dienst medische oncologie van verschillende Vlaamse ziekenhuizen is een samenwerking gestart met het Institute for Professional Care (IFPC) VZW om kankerpatiënten professionele schoonheidsverzorging op maat te kunnen bieden. Het vormingstraject ‘Kanker Beauty Professional’ leidt schoonheidsspecialisten op tot oncologische deskundigen. Het oncologisch team van elk ziekenhuis, verzorgt een groot deel van het lesprogramma.

Het doel van het project is om het zelfbeeld van kankerpatiënten te verbeteren. Zij krijgen het immers niet enkel lichamelijk, maar vaak ook psychologisch zwaar te verduren. Om hun ziekte wat draaglijker te maken, wordt reeds geruime tijd aandacht besteed aan schoonheidsverzorging bij kankerpatiënten binnen de ziekenhuismuren. Buiten de ziekenhuismuren is echter weinig tot niks gestructureerd. Weinig schoonheidsinstituten hebben kennis in huis om met personen, getroffen door kanker, om te gaan. Dat moet en kán op een professionele manier, zo vond het IFPC. Daarom startten zij een aangepaste opleiding voor gediplomeerde schoonheidsspecialistes; daar waar ze beter dan wie ook weten hoe met deze patiënten om te gaan: in het ziekenhuis.

Kwaliteit van schoonheidszorg thuis
Maximum 20 schoonheidsspecialisten per locatie, krijgen een jaar lang les van het multi-disciplinair oncologisch team van het ziekenhuis. Ze lopen stage, maken een eindwerk en krijgen een kwaliteitslabel. “Als onderdeel van hun multi-disciplinaire zorgtraject kunnen oncologische patiënten nu reeds in ons ziekenhuis terecht voor een schoonheidsbehandeling. Dankzij de opleiding kunnen we er indirect voor zorgen dat zij ook na hun opname in goede handen zijn voor hun gevoel van ‘well-being’.”    Eénmaal uit het ziekenhuis ontslagen zijn er binnenkort in Vlaanderen kwalitatief opgeleide schoonheidsspecialistes die mensen, getroffen door kanker, hen een uiterlijke en innerlijke boost kunnen geven.

Productkennis en communicatie
De opleiding houdt rekening met de medische achtergrond en specifieke noden van mensen met kanker.  Deelnemers leren onder meer de juiste producten kennen en gebruiken bij kankerpatiënten. Wat mag? Wat mag niet?

Voor de lesprogramma’s in Genk, Antwerpen en Brussel wordt samengewerkt met Beauté Pacifique. Met hun knowhow en achtergrond kijken we ernaar uit een goed antwoord te kunnen bieden op de problematiek die de huid ervaart tijdens en na kanker.

Meer informatie op www.institutefpc.eu

——————————————————————————————————————-

Contact

Katleen Vanderbeken
Gedelegeerd bestuurder IFPC
T 0473 51 63 58
E katleen@institutefpc.eu

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer