Verkoop in tijden van Corona – Senitas Trainingen
Huidtherapie en Beauté Pacifique
12 september 2019
Vegan en Cruelty-free cosmetica producten laten je huid stralen
25 maart 2020

Verkoop in tijden van Corona

Zinnen zoals ‘Hamsteren is niet nodig!’, ‘Blijf in uw kot!’ en ‘België gaat in lockdown!’ zorgen ervoor dat we binnen blijven en onze deur sluiten met onze elleboog alsof het normaal is. Dat terwijl elke vijf minuten een ‘news flash’ er nog een schepje schrik bovenop doet. Het is duidelijk: Corona is in het land en verspreidt zich razendsnel. Maar hoe verspreid jij jouw boodschap even snel als je niemand meer ziet?

1. Online is the new offline

En dat is eigenlijk al lang zo. Als je online niet aanwezig bent, grijp je langs een grote opportuniteit. Maar zeker in tijden van Corona, waarin je enkel nog online kunt communiceren en verkopen, is het belangrijk een goede visibiliteit te hebben. Die kan je vergroten door je posts en/of stories te adverteren en jezelf op die manier aan een groter publiek te laten zien. Hoe meer mensen jou en je posts zien, hoe groter de kans op meer bestellingen.

En dat blijft na de Coronacrisis ook interessant, toch? 😉

Gebruik dus zeker deze tijd om meester te worden in het online gebeuren! We willen je daar graag bij helpen door een aantal tips en tricks mee te geven. Hou dus zeker je nieuwsbrieven in de gaten om er als eerste bij te kunnen zijn!

Ontvang jij onze must-read nieuwsbrieven nog niet? Schrijf je nu snel in!

Want… Jij wil toch even viraal gaan als Corona?!

 

2. Gebruik binnen voor buiten

Je hebt nu waarschijnlijk meer tijd. Tijd die je voor verschillende dingen kan gebruiken:

Denk in de tijd binnen, aan buiten.

  • Terwijl de wereld zich klaarmaakt voor het ergste, kan jij je klaarmaken voor je beste van jezelf (en je zaak) te kunnen geven. Denk na over leuke initiatieven die je kan organiseren na de Corona crisis zoals Spring Parties, acties,… Misschien organiseer jij deze zomer wel een Summer Festival? Wij willen je daar graag in bijstaan waar we kunnen, dus aarzel zeker niet om ons in te schakelen om jouw fantastische ideeën om te zetten in praktijk!

Dit is hét ideale moment om je klanten op te leiden.

  • Natuurlijk moeten ze begrijpen dat ze jouw expertise en magische handen niet kunnen missen. Of toch écht niet langer dan nodig. Maar ondertussen is het belangrijk dat ze zelf hun huid zo goed mogelijk onderhouden. Geef daarom elke dag uitleg over een deel van de thuisbehandeling. Neem een korte video op waarin je het belang van reinigen uitlegt en voordoet hoe ze dit precies bij zichzelf moeten doen. Daarna kan je hetzelfde doen voor peelings, maskers, enzovoort. Of laat ze zien hoe ze in 15 minuten een ‘Lockdown Look’ creëren? Als we terug buiten mogen, moeten we er toch allemaal ongelofelijk goed uit zien?!

3. Transparency is key

Laat je klanten alles zien. Of toch bijna alles. Ben je een leuk pakje aan het maken voor jouw klant? Ben je aan het brainstormen over hoe je je Summer Festival gaat organiseren? Of maak je je salon helemaal klaar om over een paar weken terug open te gaan? Film het en zet het op je sociale media!

Hierdoor blijf je kort bij je klanten en worden ze gestimuleerd om je te ondersteunen waar zij kunnen, door bijvoorbeeld jouw informatieve filmpjes op Instagram te bekijken en de producten die daarvoor nodig zijn aan te kopen. Door transparant te communiceren in deze onzekere tijden, zal je het verschil maken en het vertrouwen van je klanten winnen. Dat is altijd een musthave!

www.senitas.com

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer