Vegan en Cruelty-free cosmetica producten laten je huid stralen – Senitas Trainingen
Verkoop in tijden van Corona
20 maart 2020
Snel nieuwe klanten dankzij HydraFacial
8 april 2020

Vegan en Cruelty-free cosmetica producten laten je huid stralen

Of je nu gaat voor Cruelty-free, vegetarische of veganistische producten: iedereen kan op de dag van vandaag zijn hartje ophalen in de wereld van de cosmetica. Het gamma groeit elke dag en de claims over natuurlijke ingrediënten, vegan en dierproefvrij zijn zeer talrijk aanwezig. Maar wat is vegan eigenlijk? En wat is het verschil met Cruelty-free? En in welke categorie bevindt Circadia zich?

 

Cruelty-free? Let’s see…

Cosmeticaproducten mogen al sinds 2013 niet meer getest worden op dieren in de Europese Unie. Alle cosmetische producten die in de EU geproduceerd en verkocht worden, zouden dus in theorie dierproefvrij moeten zijn. Maar helaas is dat in de praktijk niet helemaal het geval: een deel van de cosmeticabedrijven zijn sinds het verbod op dierproeven te vergelijken met zeer creatieve toeristen die bij elk nieuw product hun koffers pakken en naar China of Amerika reizen om daar hun producten toch nog te laten testen op dieren. Daarna keren ze terug en brengen als souvenir hun op-dieren-getest product terug mee. Dat verkopen ze dan hier op de Belgische markt.

Gelukkig doen niet alle bedrijven dat. Veel bedrijven accepteren het verbod op dierproeven – en beter nog – staan er zelf helemaal achter. Hoewel de hoofdzetel van het merk Circadia gevestigd is in Amerika – waar dierenproeven niet verboden zijn – voert Circadia een streng dierproefvrij beleid. Great of great 😀?!

 

Vegan or not vegan? That’s the question…

Veganisten willen zo weinig mogelijk bijdragen aan dierenleed. Dat betekent dat een veganistisch product niet enkel dierproefvrij moet zijn, maar ook mag het geen dierlijke ingrediënten bevatten en mogen er geen dieren gebruikt zijn bij het vervaardigen of distribueren van het product.

De producten van Circadia zijn allemaal Cruelty-free (goed he?!😀) en bijna allemaal vegan. Ja, bijna! Een paar producten van Circadia bevatten bijproducten van dieren en zijn dus niet vegan. De Micro-Exfoliating Honey Cleanser, de Post Peel Balm, het Firming Peptide Mask en de Blueberry & White Tea Hydrating Mist bevatten honing – het bijproduct van bijen, wat deze producten dus vanzelfsprekend niet vegan maakt. Wel hebben deze producten unieke eigenschappen zoals een antibacteriële en schimmelwerende werking, pakken ze onzuiverheden aan en laten ze je huid stralen.

 

Gelukkig biedt Circadia een groot gamma met tal van opties om deze producten te vervangen en even mooie resultaten neer te zetten.

Wat je levenswijze dus ook is, bij Circadia zit je altijd goed! 😉

 

 

Kijk voor meer informatie over Circadia op: www.circadia.be

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer