Hoe ga je om met een slappe huid op het gelaat? – Senitas Trainingen
Peelings: de weg naar succes?
28 september 2020
Hoe behoud je je schoonheid na een babybuik?
8 februari 2021

Hoe ga je om met een slappe huid op het gelaat?

Laten we het collageen en elastine redden met de gerichte icoone behandelingen.

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en de gezondheid ervan wordt beïnvloed door verschillende factoren: veroudering, extreem gewichtsverlies, afname van spierweefsel, afhangend vetweefsel, genetica en de effecten van de zwaartekracht. Al deze gevolgen dragen bij tot de afbraak van collageen en elastine. Hierdoor kan de huid van het gezicht en het lichaam verslappen, wat vaak een negatief effect heeft op het zelfbeeld van de persoon en zijn verlangen om met anderen om te gaan.

Zeer reactieve chemische verbindingen, vrije radicalen genaamd, dragen ook bij tot huidverslapping. Chronische blootstelling aan deze onstabiele chemicaliën veroorzaakt schade aan de cellen, weefsels en organen van het lichaam, waaronder de huid.
Vrije radicalen worden vaak aangeduid als ROS (reactieve zuurstofsoorten) of RNS (reactieve stikstofsoorten). Ze zijn aanwezig in stoffen waarmee de meesten van ons gewoonlijk in contact komen, zoals:

  • Sommige verzorgingsproducten zoals deodorant, cologne en shampoos
  • Harde schoonmaakproducten, lijm, oplosmiddelen en verf
  • Chemische additieven in veel verpakte voedingsmiddelen
  • Industriële vervuiling van fabrieken (smog)

De betrouwbare en doeltreffende manier om het elastine- en collageenniveau te verhogen is de fibroblastcellen te activeren die deze stoffen produceren. Daarom zijn er verschillende natuurlijke producten, samen met niet-chirurgische technieken en procedures die worden gebruikt om de losse huid strakker te maken en er aantrekkelijker uit te laten zien.
Met enkele specifieke icoone-programma’s voor gezicht, hals en decolleté kan je deze doelen gemakkelijk bereiken.
Dankzij het programma “Neck Face One” kan je de textuur van zeer los en dun weefsel in bijzonder kwetsbare gebieden zoals de bovenborst, hals, gezicht en oog/lipcontour verbeteren door middel van multimicrostimulatie om de productie van collageen en elastine te stimuleren. Het programma “Neck Face Two” is bedoeld om de weefsels weer voldoende compact te maken.

Dit is dus het goede nieuws: er zijn stappen die je op elk moment van jouw leven kunt nemen om jouw huid gezonder en jonger te houden!

Vorige artikels

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer