Langer bruin? Scrubben maar! – Senitas Trainingen
Product in de kijker: Masculinity Foaming Cleanser
25 juni 2018
Sunscreen Tips & Tricks: oplossingen voor zonnecrèmeproblemen
30 juni 2018

Langer bruin? Scrubben maar!

Natuurlijk is het smeren van zonnecrème de nummer 1 must-do voor wie op een gezonde manier bruin wil worden en zijn kleurtje lang wil houden. Maar wist je dat een lichaamspeeling (of -scrub) je daar ook bij helpt? Door de huid van je gelaat en lichaam voor de zomer een goede scrubbeurt te geven, verwijder je dode huidcellen. Hierdoor ziet je huid er beter uit, is ze zachter, en bruint ze beter!


DE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN EEN SCRUB
Net zoals de huidcellen op je gelaat, vernieuwen ook de huidcellen van je lichaam zich regelmatig om plaats te maken voor de nieuwe en gezondere onderliggende huid. Dat vernieuwingsproces wordt trager naarmate we ouder worden. Om je huid een beetje te helpen, kun je een scrub gebruiken.

Een scrub werkt op verschillende manieren. Terwijl je het over je huid masseert helpen de korreltjes met het verwijderen van de dode huidcellen. Op hetzelfde moment geeft het je circulatie een boost en helpt het om de lymfeknooppunten te draineren door bloedtoevoer naar het oppervlak van de huid te doen toenemen. Plus, na die diepe reiniging in de douche zal je bodylotion je huid nog beter kunnen hydrateren.

Maar je kan ook echt genieten van een scrub. De korreltjes doen je huid tintelen, en de lekkere geur geeft je een algemeen goed gevoel: een ervaring die je een goed humeur geven voor de rest van de dag.

TYPES VAN SCRUBS
Over het algemeen zijn de korrels in een lichaamsscrub groter dan die in een gelaatsscrub, omdat de huid van je lichaam minder delicaat is. Ingrediënten gaan van zout, suiker en gemalen notenschalen tot chemische elementen zoals alphahydraxide, glycolzuur (wat kan helpen om de huid strakker en gladder te maken) en salicylzuur (wat kan helpen in het verbeteren van roodheid en onzuiverheden).

HOE GEBRUIK JE EEN SCRUB?
Eerste tip: lees wat er op de verpakking staat. Als je een gezonden en stevige huid hebt kun je je huid tot 3 maal per week een scrubbeurt geven in de douche. Heb je een gevoelige of dunne huid, dan is 1 x per week ruim voldoende.

Zet het water in de douche niet meteen aan maar neem eerst enkele minuten de tijd om de scrub in cirkelvormige bewegingen in te masseren op je droge huid voor een langduriger effect. Zet daarna het water aan en spoel alles af.

Pas op dat je niet te vaak scrubt, ook je lichaam niet. Hoewel de huid van je lichaam wat meer kan hebben dan die van je gelaat, kan te vaak scrubben toch tot irritatie leiden. Smeer altijd een body lotion als je een scrub gebruikt hebt, of een dag-/nachtcrème voor je gelaat.

WANNEER KUN JE BEST NIET SCRUBBEN?
Wanneer je verbrand bent door de zon of uitslag (of een andere huidaandoening) hebt, laat je de scrub best in de kast staan. Sommige ingrediënten (en het wrijven) kunnen je huid nog meer gaan irriteren. Heb je net je benen geschoren, gebruik dan geen scrub met zout of chemische ingrediënten.

WELKE SCRUB KAN IK BEST GEBRUIKEN?
Gebruik de Softly Exfoliating Scrub voor je lichaam en de Gentle Facial Exfoliator voor je gelaat. Beide van Beauté Pacifique.

via Blogger https://ift.tt/2yMNG0C

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer