Travel Tips voor het pakken van je Koffer
Pure chocolade is goed voor je huid (en voor andere dingen)
7 juli 2017
Retinol: het anti-age wondermiddel dat overal opduikt
27 juli 2017

Of je nu je koffer pakt voor een city trip of voor een strandvakantie van 2 weken, iedereen vindt wel een of meerdere handige tips in dit artikel. Want stress vermijden op vakantie begint met de juiste voorbereiding.

 

Maak een inpaklijstje

Bang dat je een essentieel item thuis vergeet? Paspoort? Check! Tandenborstel? Check! Favoriete teddy beer? Oh jee… Als je wat rust wilt in je hoofd kun je best een inpaklijstje maken met daarop alle belangrijke spullen die je zeker niet mag vergeten. Maak je lijstje ruim van tevoren zodat je nog dingen kan toevoegen als ze je te binnen schieten.

 

Hoe kleren inpakken

Vermijd vlekken

Je kent het vast: je komt aan op je bestemming en ontdekt dat er vlekken zitten op je lichtgekleurde kledij. Hoe voorkomt je dit? Wel, zorg dat je kledij steeds binnenstebuiten in je koffer gaat, en trek douchekapjes over de onderkant van je schoenen.

Rol je kleren op

Je wil uiteraard geen verkreukte spullen dragen tijdens je vakantie. En ze strijken in je hotel is ook niet echt de bedoeling. De oplossing: rol je kleren op in plaats van ze op te plooien. Dit bespaart je ook nog eens een heleboel plaats in je koffer!

Gebruik inpakzakjes

Je kent ze wel: rechthoekige zakjes in verschillende formaten waarin je je kledij gescheiden kan inpakken om zo meer orde te creëren in je koffer. Zo heb je bijvoorbeeld een zakje voor je ondergoed, je tshirts en je broeken. Je kan ze zelfs gebruiken voor je schoenen.

Vul gaten op

Als het neerkomt op het inpakken van een koffer, moet je elke centimeter ruimte die je hebt gebruiken. Rol kleine topjes, ondergoed, sokken en andere kleine items op en steek ze in je schoenen om er voor te zorgen dat elk beetje plek gevuld is.

Blijf fris

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat je kledij fris blijft ruiken, zeker als je voor een langere tijd op reis gaat. Steek daarom kleine zakjes potpourri, geurbuiltjes voor de droogkast of geurzeepjes tussen je spullen en je ruikt de hele reis lekker!

 

Nog enkele tips

  • Haal alles uit je kast wat je denkt nodig te hebben en leg dan ongeveer de helft weer terug. Je hebt die spullen niet allemaal nodig! Denk na: wat ga je ook echt aandoen?
  • Steek een grote sjaal in je handbagage. Deze kun je rond je schouders wikkelen als je het koud krijgt en opgerold kan ze dienstdoen als kussen.
  • Voor de dames: draag tijdens lange vluchten/reizen een sportbeha: super comfortabel!
  • Gebruik een grote tas als handbagage en steek hierin een extra setje ondergoed, sokken en eventueel kledij en een tandenborstel. Moest je koffer er niet bij zijn bij het landen, dan heb je toch iets schoons om aan te trekken.
gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer