Retinol: het anti-age wondermiddel dat overal opduikt
Tips voor het inpakken van je koffer
Travel Tips voor het pakken van je Koffer
14 juli 2017
3 augustus = Watermeloen dag
3 augustus = Watermeloen dag
3 augustus 2017

Er zijn duizenden crèmes, gels en serums die beweren dat ze de klok van je huid kunnen terugdraaien. Maar welke werken echt? Het kiezen van een anti-age product kan er dus wel eens voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Anti-aging, antirimpel, gladmakend, stralend… de lijst modewoorden in eindeloos. Waar moet je nu eigenlijk naar op zoek? Als het aankomt op het verminderen van zichtbare tekenen van veroudering is er maar 1 super ingrediënt dat echt doet wat het belooft: retinol (of vitamine A die in de huid omgezet wordt in retinol).

 

Retinol, wat is dat?

Retinol en retinoïdezuur zijn allebei vormen van vitamine A die je tegen kan komen in huidverzorgingsproducten. Het sterkste van de twee is retinoïdezuur en vind je over het algemeen alleen in producten die op voorschrift verkrijgbaar zijn. Retinol daarentegen zit (in variërende percentages) in gewone producten.

 

Wat doet het?

Retinol is bekend om zijn anti-age kenmerken en kan verschillende huidproblemen in 1 keer aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan zonneschade, fijne lijntjes, acne, zichtbare poriën en de algemene huidstructuur.

Wanneer het in contact komt met de huid werkt het hard om de celvernieuwing te versnellen en collageen- en elastineproductie te stimuleren. Hierdoor krijg jij een gehydrateerde en gevoede huid die zachter en egaler is.

 

Voor welke huidtypes is het?

Er zijn voldoende crèmes met retinol te krijgen voor mensen met een normale tot gevoelige huid. Heb je echter een huidprobleem zoals eczeem of rosacea, dan kan het smeren van een product met een hoog retinolgehalte de irritatie verhogen. Met de Beauté Pacifique producten heb je dit probleem niet omdat deze crèmes geen retinol op zich bevatten, maar wel vitamine A esters (zie onderaan).

Crèmes met retinol kunnen elk huidtype gevoelig maken voor blootstelling aan UV-stralen. Bij de vitamine A producten van Beauté Pacifique is ook dit niet het geval dankzij de vitamine A esters (zie onderaan).

 

Wanneer breng je de crème het best aan?

In de regel breng je crèmes met retinol of vitamine A best aan in de avond. Breng een kleine hoeveelheid (de grootte van een erwt) aan op het gelaat, wacht even en breng, indien nodig, nog een moisturizer aan. Normaal gezien zou dit voldoende moeten zijn voor een week, maar als je huid de vitamine A goed verdraagt kun je ook om de andere avond smeren, of zelfs elke avond.

Als er roodheid of irritatie ontstaat stop je met smeren en neem je best contact op met je schoonheidsspecialiste.

 

Retinol en Beauté Pacifique?

Een groot deel producten van Beauté Pacifique bevat vitamine A esters. Deze zitten verpakt in kleine druppels squalaan waardoor ze diep tot in de huid kunnen doordringen en daar omgezet worden in Retinol door de eigen biologie van de huid. Vitamine A esters verdunnen de huid niet en maken haar niet gevoelig voor blootstelling aan zonlicht, iets wat veel crèmes met retinol wel doen. Hierdoor kun je de vitamine A producten van Beauté Pacifique zowel in de zomer als in de winter gebruiken.

Meer info op www.beautepacifique.be.

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer