Zo bescherm je je ogen in de zomer! – Senitas Trainingen
Product in de kijker: Paradoxe Anti-age Oogcrème
6 augustus 2018
Product in de kijker: Vitamine A Oogcrème
12 augustus 2018

Zo bescherm je je ogen in de zomer!

Het is warm. Heel erg warm. We smeren volop zonnecrème om ons te beschermen tegen de zon, maar denken we ook aan onze ogen? Je zou er misschien niet bij stilstaan maar je ogen hebben ook bescherming nodig tegen UV straling. We geven je alvast een paar tips om je ogen gezond te houden tijdens de warme zomermaanden.

De risico’s van UV
Zijn je ogen te lang blootgesteld aan zonlicht, dan kunnen de schadelijke UV-stralen oogziektes veroorzaken. Zo kan het verouderingsproces van de oogcellen versneld worden en staar en Macula-degeneratie veroorzaken. Wat je er aan kan doen? Niet te lang in de zon zitten en een degelijke zonnebril kopen. De zonnestralen kunnen ook zorgen voor een versnelde veroudering en uitdroging van de huid wat resulteert in rimpels rond de ogen.

Hoe weet ik of mijn zonnebril voldoende bescherming biedt?

Kijk of je bril voldoende bescherming biedt tegen UV-straling. Dit staat vaak goed aangegeven op de bril (meestal met een stickertje op een van de glazen). Kijk voor 100% UV-bescherming of UV-400. Draag jij een zonnebril die de UV-stralen niet voldoende tegenhoudt, dan kunnen je ogen beschadigd raken. Een slechte zonnebril is zelfs erger voor je ogen, dan geen zonnebril dragen. Wanneer de zon fel is, zijn we namelijk sneller geneigd om onze ogen dicht te knijpen, waardoor je pupil vernauwt en je hierdoor toch wat bescherming krijgt. Een donkere bril zonder UV-bescherming doet je pupillen niet vernauwen en houdt de stralen niet tegen waardoor ze toch in je ogen terecht komen.

Wat kan ik doen als ik toch droge ogen heb?

Droge ogen kan je krijgen van teveel zonlicht en warmte, maar ook door airconditioning. Heb je gevoelige ogen, dan kunnen ze hierdoor snel geïrriteerd raken. Door een tekort aan traanvocht krijg je een branderig gevoel en worden je ogen rood en vermoeid, met soms zelfs wat zichtvermindering. Wat kan je dan doen?
  • Knipper regelmatig met je ogen. Onbewust knipperen we zo’n 15 tot 20 keer per minuut met onze ogen. Dit vermindert wanneer je in een auto zit, een boek leest of naar een scherm (gsm, tv, computer) kijkt.
  • Gebruik kunsttranen. Dit zijn oogdruppels die werken als traanvervangers en kun je ook zonder voorschrift krijgen.
  • Draag je lenzen? Hou ze dan niet te lang in en maak ze na het dragen goed schoon. 

Wat kan ik doen als ik toch kraaienpootjes krijg?

Een goede oogcrème smeren. De Paradoxe Anti-age oogcrème van Beauté Pacifique geeft snel resultaat en doet rimpeltjes rond de ogen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hij is vooral doeltreffend in het bestrijden van vrije radicalen en stress in de huid, veroorzaakt door teveel zonlicht.

via Blogger https://ift.tt/2vRCsTX

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer