5 ideale zomerproducten en hun Do’s en Don’ts – Senitas Trainingen
Product in de kijker: STAY Cool Aftersun
16 juli 2018
Voorkomen insectenbeten met deze 7 tips
21 juli 2018

5 ideale zomerproducten en hun Do’s en Don’ts

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt op warme zomerdagen: je ziet er geweldig uit als je thuis weg gaat, maar wanneer je aankomt op het werk is al dat werk voor niks geweest en zie je er niet uit. Wij helpen jou en je schoonheidsroutine de zomer door met deze 6 do’s en don’ts die je net zo doen stralen als de zomerzon.

Scrub It Off

Zomer = meer bloot vel. Om je huid er zacht, egaal en stralend te laten uitzien, kun je haar best tweemaal per week scrubben om dode huidcellen te verwijderen en poriën te ontstoppen. 

  • DO: scrub of exfolieer met een product dat natuurlijke korrels bevat zoals suiker of zout die oplossen wanneer je scrubt.
  • DON’T: exfolieer je huid niet als ze geïrriteerd of beschadigd (zonnebrand, schrammen…) is.

Bescherm je Huid

Zet je zware bodylotion in de kast en haal de lichte versie (met een zachte tropische of bloemige geur tevoorschijn. 

  • DO: breng de bodylotion meteen na het douchen aan, nog voor je je afdroogt. Zo kan je huid het vocht beter vasthouden.
  • DON’T: vertrouw niet op gelaats- of lichaamscrèmes met een lage SPF om je te beschermen tegen de zon. Ga altijd voor een SPF van 30 of hoger. Je toekomstig ik zal je dankbaar zijn.

Bruin zonder Zon

Als je snakt naar een kleurtje, sla dan de schadelijke stralen van de zon over en ga voor een zelfbruiner. Het goede nieuws: zelfbruinende formules zijn er de laatste tijd enorm op vooruit gegaan. Het resultaat ziet veel natuurlijker uit dan jaren geleden (bye, bye oranje Trump-look!) en zijn veel makkelijker aan te brengen. 

  • DO: exfolieer voor je zelfbruiner aanbrengt om strepen en donkeren plekken te voorkomen.
  • DON’T: breng niet aan op beschadigde of geïrriteerde huid.

Hou je Hoofd er bij

Bescherm je haar tegen zon en chloor door een shampoo en conditioner te gebruiken voor gekleurd haar. Zelfs als je je haar niet kleurt zijn deze producten toch ideaal in de zomer omdat ze UV filters bevatten en een hogere dosis hydraterende ingrediënten dan gewone haarproducten.

  • DO: laat je stijltang in de kast liggen en laat je haar aan de lucht drogen wanneer mogelijk.
  • DON’T: vergeet niet om een zonnecrème speciaal voor je haar en hoofdhuid aan te brengen wanneer je tijd doorbrengt op het strand of bij het zwembad. Of draag een pet of zonnehoed.


Foundation Nation

Stuur je dichte, full coverage foundations op vakantie. Er zijn zoveel lichtere opties voorhanden die ideaal zijn voor de zomer. Probeer eens een BB of CC crème in de plaats.
DO: kies er eentje met een lichte dekking, maar die toch nog voldoet aan jouw wensen
DON’T: smeer geen te dikke lagen. Een lichte finish met een beetje concealer is al wat je nodig hebt voor de meest natuurlijke look.

via Blogger https://ift.tt/2mtIFkM

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer