Voorkomen insectenbeten met deze 7 tips – Senitas Trainingen
5 ideale zomerproducten en hun Do’s en Don’ts
18 juli 2018
Mooie, zachte zomervoeten gegarandeerd met deze wondercrème
25 juli 2018

Voorkomen insectenbeten met deze 7 tips


De warme temperaturen van de zomer vragen gewoon om meer outdoor tijd met je familie: van BBQ’s tot feestjes bij het zwembad. Let er wel op dat je jezelf en je kids goed beschermt, niet alleen tegen de zon, maar ook tegen insecten. Want warme temperaturen zijn net zo aantrekkelijk voor insecten als voor ons.
Hoewel de meeste muggenbeten irritant zijn, zijn ze voor de rest ongevaarlijk. Tekenbeten kunnen echter de ziekte van Lyme met zich meebrengen: een aandoening die goed te behandelen is als je er snel bij bent. Heb je een teek ontdekt, verwijder ze dan voorzichtig met een tekentang of laat de dokter het doen. Voel je je nadien niet lekker (denk aan griepsymptomen) en krijg je uitslag rond de beet, ga dan snel terug naar de dokter. Ben je er niet snel bij, dan kan Lyme zorgen voor pijn in gewrichten en spieren, vermoeidheid, hartproblemen en neurologische aandoeningen. 
Hier enkele tips om insectenbeten te vermijden of te behandelen:

Voorkomen

  • Gebruik geen parfum en vermijd het gebruik van zeep met felle geuren. Deze kunnen bepaalde insecten aantrekken.
  • Blijf weg van stilstaand water: insecten, en dan vooral muggen, zijn hier talrijk aanwezig. Vermijd ook dichtbeboste gebieden: teken vind je vaak terug op plekken met veel bomen en struiken.
  • Draag geen fel gekleurde kledij. Felle bloemenprints trekken insecten zoals honingbijen en wespen aan.
  • Kleed je gepast als je naar een bos of plek met hoog gras gaat. Een lange broek en een tshirt met lange mouwen, en dichte schoenen zorgen ervoor dat insecten je niet te pakken krijgen. Wanneer je weer binnen bent kun je voor de zekerheid best onder de douche springen en jezelf controleren op teken of andere beten (of vraag iemand anders om even te checken of plekken die je zelf niet kan zien). Vergeet je oren, middel, hoofd, armen, benen en navel niet!
  • Wandel niet blootsvoets door gras. Bijen zitten vaak op de grond, hoewel je ze in het gras niet vaak ziet zitten. 
  • Gebruik een insectenspray. Producten met DEET mogen niet gebruikt worden op kinderen jonger dan 6 maanden. Zorg er ook voor dat het product niet in je ogen of mond terecht komt. Een minder chemische, niet-giftige en kindvriendelijke oplossing is je insmeren met de Stay Cool van Beauté Pacifique. Deze aftersun verzorgt niet alleen je huid na blootstelling aan de zon, maar houdt ook ongewenste beestjes op afstand. 
  • Bescherm ook je huisdieren. Je viervoetige familieleden kunnen ook ziek worden van insectenbeten. Koop een speciale insectenspray voor dieren en neem altijd je tekentang mee. 

Toch gebeten?

  • Word je gebeten en wordt deze beet rood en opgezwollen, leg er dan gedurende 10-15 minuten wat ijs op (een ice pack of ijs in een handdoek gewikkeld).
  • Herken de tekenen van een mogelijk gevaarlijke anafylactische reactie op een beet. Deze worden meestal geassocieerd met een beet van een bij of wesp. Netelroos, zwellingen (van het gezicht, ogen, tong en lippen), samentrekken van de keel, moeilijkheden met ademen, overgeven, slap gevoel, lichthoofdigheid… het zijn allemaal tekenen van een mogelijk gevaarlijke reactie. Contacteer dan direct een dokter. 
Wat doe jij om insectenbeten te vermijden deze zomer? Laat het ons weten!

via Blogger https://ift.tt/2uQQOmX

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer