8 Weetjes over zonnebescherming – Senitas Trainingen
Helpt de zon om acne te genezen?
23 mei 2018
PRODUCT IN DE KIJKER: SuperFruit Night Cream
28 mei 2018
1. WIST JE DAT… je je dagelijks moet beschermen tegen de zon, zelfs in de winter? De schadelijke stralen van de zon nemen namelijk geen dag vrij. Smeer lichaamsdelen die niet met kledij bedekt zijn daarom ook op bewolkte dagen in met zonnecrème. Ga voor de Stay producten van Beauté Pacifique. Ze beschermen je huid tegen UVA en UVB stralen en bevatten Resveratrol en Procyanidine uit ons speciale Chileense druivenpitextraxt die, samen met Vitamine E, zorgen voor een krachtig antioxidant anti-age effect. Klik HIER voor meer info. 

2. WIST JE DAT… het cijfer achter SPF aangeeft hoe veel keer langer je in de zon kan blijven zonder te verbranden bij gebruik van de zonnebrandcrème vergeleken met wanneer je niet smeert? Bijvoorbeeld: Begin jij na 10 minuten onbeschermd zonnen te verbranden? Als je dan een crème smeert met SPF 10 dan kan je 100 minuten in de zon blijven zonder te verbranden. Smeer je factor 20, dan wordt dat 200 minuten (10 x 20). Een hogere factor beschermt je dus meer dan een lagere, maar wel langer.

3. WIST JE DAT… Je ongeveer een shotglaasje zonnecrème nodig hebt om heel je lichaam in te smeren? 3/4 van een theelepel volstaat voor je gelaat.

4. WIST JE DAT… Je zonnecrème pas 20 minuten na het insmeren z’n werk begint te doen? Smeer je dus niet op het strand of in de auto pas in, want dan kan je toch verbranden. Smeer je ook om de 2u opnieuw in, of sneller als je bent gaan zwemmen of veel gezweet hebt.

5. WIST JE DAT… je jouw huid nog beter kan beschermen tegen de zon met de juiste accessoires? Denk bijvoorbeeld aan een hoed met een brede rand en een zonnebril.

6. WIST JE DAT… je ook kan verbranden wanneer je in de auto zit? De schadelijke stralen van de zon dringen namelijk door glas waardoor de linkerkant van je gelaat het zwaar te verduren krijgt wanneer je achter het stuur zit. Bij mensen die vaak met de auto rijden is de linkerkant van het gelaat meestal ook ‘ouder’ dan de rechterkant.

7. WIST JE DAT… je op zoek moet naar een zonnecrème met een broad spectrum bescherming? Dit staat op de verpakking vermeld en wil zeggen dat de crème zowel tegen UVA als tegen UVB stralen beschermt. De UVA stralen zorgen voor het verouderen van de huid (rimpels en pigmentvlekken), terwijl de UVB stralen je doen verbranden (en uiteindelijk ook huidkanker veroorzaken).

8. WIST JE DAT… make-up met een SPF factor niet genoeg bescherming biedt? Je hebt 7 x je normale hoeveelheid foundation en 14 x je normale hoeveelheid poeder nodig om de factor op de verpakking te halen, maar niemand smeert/poedert zoveel. Breng daarom altijd eerst een zonnecrème voor het gelaat aan. Even laten intrekken, eventueel een teveel aan crème weghalen met een tissue en dan je gewone make-up routine volgen.

via Blogger https://ift.tt/2KWN368

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer