Helpt de zon om acne te genezen? – Senitas Trainingen
SuperFruit Dagcrème gepresenteerd door Julie Zangenberg
23 mei 2018
8 Weetjes over zonnebescherming
27 mei 2018

Je hebt het misschien zelf al meegemaakt: je hebt een vette huid en zonnecrème zorgt voor een uitbraak van acne. Je laat de zonnecrème achterwegen en je puistjes smelten (eventjes) als sneeuw voor de zon. Maar is het wel zo goed om met acne in de zon te lopen? En zonnecrème achterwegen te laten?

Het antwoord is (uiteraard) twee keer nee. Eerste en vooral: als je de zonnecrème in de kast laat staan is je huid niet beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon en kan je huid verouderen (Help! Rimpels!) of, erger nog, kan je huidkanker krijgen. Smeren is dus echt wel nodig.

Ten tweede: de zon geneest je acne niet. Echt niet! Je denkt het op het eerste zicht misschien wel, want je puistjes verdwijnen als je een tijdje in de zon gezeten hebt, maar dit is slechts tijdelijk. UV-stralen stimuleren namelijk sterk de aanmaak van talg en maken de huid dikker, wat verstopping van de poriën verder in de hand werkt. Resultaat: nog meer puistjes en mee-eters. 

Dus… smeren, smeren, smeren! En uit de brandende zon blijven.

via Blogger https://ift.tt/2KPlFqu

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
Lees meer